20 juni, 2011

De Magische Speelboom van de familie Klorofil

De Oude Speelkamer heeft van tijd tot tijd nog een originele speelboom in de webshop. Helaas wordt het steeds moeilijker ze compleet en goed werkend aan te bieden. Daarom hebben wij besloten de Magische Speelboom van Vulli toe te voegen aan ons assortiment.  

In 1976, 35 jaar geleden, begonnen het Amerikaanse bedrijf Kenner en het Franse bedrijf Vullierme met het ontwerp van de Magic Tree of Arbre Magic. De Amerikaanse Magic Tree werd bewoond door de Tree Tots family, de Franse Arbre Magique door de familie Klorofil. De Amerikaanse variant werd in de jaren '70 in Nederland geïmporteerd en zodoende wordt de speelboom bekend in Nederland.

Veel ouders van nu hebben in hun jeugd gespeeld met de Magische Speelboom, vaak staat hij nog op zolder bij opa en oma. Meestal spelen tot op de dag van vandaag hun kleinkinderen met deze oude speelboom. In de jaren '90 wordt de productie van de Amerikaanse Magic Tree gestopt en zodoende is de speelboom sindsdien niet meer in Nederland verkrijgbaar. Maar gelukkig is de Franse variant gewoon blijven bestaan en vanaf nu dus ook verkrijgbaar bij De Oude Speelkamer. 


De familie Klorofil zijn de bewoners van deze speelboom. De familie bestaat uit vader Martin, moeder Begonia, zoon Marijn, dochter Kersje en hondje Basilicum. Wanneer je de speelboom opent, hoor je vogeltjes zingen en een riviertje stromen. 

Er is van alles te vinden: een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Verder is er een lift die naar boven en naar beneden kan, een glijbaan, een auto, een schommel, een wip. De boom kan gesloten worden en is gemakkelijk te vervoeren dankzij het geïntegreerde handvat.