09 december, 2011

Kerst in de Vesting, Elburg

In het midden van Nederland, aan de rand van de Veluwe, ligt de vestingstad Elburg. De oude bouwstijl wordt hier met zorg in ere gehouden. De keitjesstoepen, de stadsmuur, de Vischpoort; het is net alsof je het verleden binnen stapt. De oude Vestingstad ademt de sfeer uit van authenticiteit, ambachtelijkheid en gezelligheid.

Op vrijdag 9 december van 16 tot 22 uur en op zaterdag 10 december van 12 tot 21 uur gaat dan ook de prachtige, monumentale vesting van Elburg weer terug naar de tijd van 1900 met de vierde editie van Kerst in de Vesting.

De gezellige straatjes en smalle steegjes, de mooi gerenoveerde panden en gevels stralen sfeer uit van vroeger. De etalages in de stad zijn prachtig versierd, net als de winkeliers, inwoners en tal van figuranten. Elegant geklede dames van goede afkomst, vissers en boeren in hun werkkleding, schoffies op klompen, meisjes in hun kanten jurkjes, hellebaardiers en de stadsomroeper, hoefsmeden die paarden beslaan, je kunt ze zomaar tegenkomen.

Er zijn volop kraampjes in de stad waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De kerstmarkt rond de Beek biedt verschillende hapjes uit grootmoeders tijd, van wentelteefjes tot overheerlijke porties bruine bonen met spek en uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten