24 februari, 2012

Sparen moet je leren

Dat we in een recessie zitten, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Kijk naar het nieuws of sla een krant open en de berichten vliegen je om de oren. Bezuiniging hier, ontslagen daar. Daar word je niet heel veel vrolijker van. 

Volgens het Nibud blijkt dat ruim 14% van de Nederlandse huishoudens een lening of krediet heeft met een gemiddeld bedrag van € 11.400 en staan regelmatig (1x of vaker per maand) rood. Het is dus van groot belang dat je kindje van kleins af aan leert om te sparen, want jong geleerd is immers oud gedaan.

Nostalgische spaarpot
Vaak krijgt je kindje zijn of haar eerste centjes al, zonder dat het zelf in de gaten heeft waar geld precies voor dient. Grotere bedragen zet je veilig weg op een spaarrekening, maar met de losse centjes ga je niet elke keer naar de bank. Die doe je in een spaarpot. En laten we bij De Oude Speelkamer nu net een paar geweldige retro exemplaren hebben toegevoegd aan de webshop! Nostalgische blikken spaarpotten in de vorm van een hondenhok en postkantoor.

Blikken spaarpot in de vorm van een hondenhok.

Blikken spaarpot in de vorm van een postkantoor.


Tel je geld
Krijgt je kind zakgeld, dan is het boek Tel je geld een leuk en handig hulpmiddel. Het zakgeldboek leert kinderen dat je leuke dingen kunt doen met geld. Het bevat onder meer een heus zakgeldcontract. Hoeveel zakgeld krijgt je kind, op welke dag, mag je kind helemaal zelf weten waaraan het zakgeld wordt besteed? Er zijn pagina's om de eigen geldadministratie bij te houden, spaarlijstjes, verlanglijstjes en zelfs een pagina met goede doelen ideetjes om geld in te zamelen.

Tel je geld is verkrijgbaar is bij de leuke webshop Gezinnig.nl