04 mei, 2012

Ministerie Van Unieke Zaken

Afgelopen maart heeft De Oude Speelkamer een uitstapje naar België gemaakt en meegedaan aan De Vitrine. Een zeer sfeervol evenement met een hoog retro gehalte in een oude elektriciteitscentrale net buiten het centrum van Brugge. Daar heb ik mijn ogen uitgekeken en heerlijk gesnuffeld bij al die originele en unieke webshops. Ik kwam daar een geweldige shop tegen: Ministerie Van Unieke Zaken.

Zoals het Ministerie zelf zegt, voeren zij een vriendelijke jihad tegen de eenheidsworst en het vierkant vakjesdenken. Het Ministerie ontdekt, herontdekt, ontwerpt en herontwerpt. Verwensingen, verlichting, klank en nog veel meer dat op de planken ligt.

Lamp van cassettebandjes
De stand van het Ministerie Van Unieke Zaken zag er zo geweldig uit, dat je er gewoonweg wel moest stoppen! De complete stand was opgebouwd uit oude VHS banden, cassettebandjes en LP's. De pilaren, het rekje voor de visitekaartjes en de verlichting. Vanaf 40 euro kun je een DIY kit kopen, waarmee je zelf een sfeervolle hanglamp van cassettebandjes kunt maken.

Boompa en verwenskaart
Ook super vet zijn de Boompa's. Een docking station voor je Ipad, MP3 speler, Ipod en smartphone, maar dan zoals die vroeger bij je opa (boompa) in de huiskamer stond. Of originele wens en verwenskaarten uit herontdekte foto's en haast vergeten beeld. Met humoristische teksten erbij. Bij het Ministerie Van Unieke Zaken zul je zeker slagen voor originele en unieke spullen!