27 juni, 2013

DIY: Pimp je tas met een retro strijkapplicatie

Wat is er nou leuker dan de schooltas, gymtas of zwemtas van je kind een persoonlijk tintje te geven? Dat kan heel makkelijk met deze leuke DIY gemaakt door By MiekK met de retro strijkapplicaties van De Oude Speelkamer. De gebruikte strijkapplicaties hebben door de felle fluor kleuren een jaren-80 tintje, zodat je in een mum van tijd een tas (of bijvoorbeeld een kledingstuk) een hele andere look geeft.


       

                

 

Stap 1.

Neem de tas die je wil pimpen en zorg dat hij gewassen en gestreken is. 
By MiekK gebruikt in dit voorbeeld een zelfgemaakte gymtas.


 

Stap 2.

Leg het gedeelte waar de applicatie moet komen plat op je strijkplank en strijk nog eens goed glad. Leg de applicatie netjes op de juiste plek. Dek het plaatje af met een dunne doek, zoals een theedoek of hydrofiele doek. Stel je strijkijzer in op de katoenstand en zet eventueel de stoom uit. Plaats je strijkijzer op de applicatie en houd hem er ongeveer 30 seconden op, met lichte druk.


 

Stap 3.

Laat het geheel even afkoelen en verwijder de doek. Je strijkapplicatie zit nu muurvast! De tas met applicatie is wasbaar op 30 graden. Strijk nooit direct over het plaatje heen.
By MiekK

Deze DIY tutorial is gemaakt door Marieke van By MiekK. Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog meer leuke dingen maken? Kijk dan in haar webshop en blog voor patronen of Doe-Het-Zelf pakketten. Je vindt daar ook haar eigen tassen, sieraden en andere accessoires. Super tof!