14 oktober, 2014

Leven en werken van de Kabouter

Deze week kreeg ik veel nostalgische kinderboeken binnen, waaronder het boek 'Leven en werken van de Kabouter' van Rien Poortvliet. Een boek dat ontzettend veel herinneringen oproept bij mij. Er staat nog een versleten boek bij mijn ouders in de kast, te wachten tot het weer opgepakt wordt door mijn eigen kids. Zo veel jeugdsentiment!

De kunstenaar/tekenaar Rien Poortvliet en zijn vriend, de wetenschapper Wil Huygen, hebben in het boek Leven en werken van de Kabouter alle feiten en mythes over de kabouter voor eens en voor altijd uiteengezet en verklaard. Sinds het verschijnen van het boek zijn jong en oud geboeid door de prachtige tekeningen en uitgebreide verhalen over deze kleine figuren. Werkelijk alle aspecten van het kabouterleven komen aan bod; van kunst en cultuur, architectuur, onderwijs en opvoeding, tot relaties, gereedschappen en medicijnen. Zowel met het potlood als de pen wordt alles gedetailleerd en met humor beschreven.

En nu ben ik zo benieuwd: Heb jij ook een favoriete kinderboek van vroeger? Aan welk boek heb jij warme herinneringen en werd je avond na avond uit voorgelezen? Laat je hier reactie achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten