10 december, 2014

Winterse posters van Alain Grée

Vorig jaar is de winter niet zo geweldig geweest, dus hoop ik dit jaar op een extra strenge winter. Ons gezin woont aan het water, dus als het vriest stappen we zo vanuit de achtertuin op het ijs. Heerlijk is dat! Overdag schaatsen met de kids en 's avonds met de buren, een vuurkorf met knapperend vuurtje en glühwein op het ijs of de vlonder vertoeven. Ik kan er nu al naar uitkijken!

Om alvast in de winterse sferen te komen, heb ik deze week 2 prachtige posters van Alain Grée online gezet: Skipiste en Wintersport. Vrolijke prenten die de kinderkamer of woonkamer helemaal opfleuren en je doen verlangen naar de winter.

De Fransman Alain Grée is auteur en illustrator van kinderboeken. Hij publiceerde meer dan 300 boeken waarvan de meeste in de jaren '60 en '70. Zijn boeken zijn over de hele wereld bekend en uitgebracht in 20 verschillende talen. Een aantal van zijn illustraties zijn nu opnieuw uitgebracht als poster. Bij De Oude Speelkamer hebben we 6 verschillende posters in het assortiment.

http://www.deoudespeelkamer.nl/Alain-Gree-poster-skipiste

http://www.deoudespeelkamer.nl/Alain-Gree-poster-wintersport