03 februari, 2015

Creatief met Playmobil

Vele generaties zijn er mee opgegroeid: Playmobil. In 1971 werd de eerste ontwerpschets gemaakt voor dit iconische speelgoed en tot op de dag van vandaag wordt er wereldwijd mee gespeeld. Zelf vond ik er niet zoveel aan vroeger, misschien was het meer een jongensding? Nu ik zelf moeder ben van een kleuterzoon, is het spul niet aan te slepen. Hij speelt er bijna dagelijks mee en verzint er de gekste verhalen bij. 's Avonds gaan ze in een vintage koffer onder zijn bed en de volgende dag wordt het weer tevoorschijn gehaald. Hele avonturen beleven die kleine poppetjes.

In mijn favoriete kringloopwinkel liggen dikwijls eenzame, verdwaalde Playmobil poppetjes. Meestal laat ik ze liggen, omdat we al meer dan genoeg hebben, maar eigenlijk zijn ze toch wel de moeite waard om mee te nemen. Want je kunt er echt geweldig leuke dingen mee maken, zoals deze kapstok.


Bron: Cristina Mella


Op de blog van De*Rien Madame (erg toffe blog trouwens!) staan verschillende tutorials met Playmobil, zoals deze veter uiteinden. Kleine moeite en het resultaat is geweldig!

Bron: De*Rien Madame
Bron: De*Rien Madame


Maike van Moodkids maakte deze Playmobil klok. Een stoer item voor in de jongenskamer of maak een meiden variant voor de meisjeskamer. Zou ook erg leuk zijn met vintage Fisher Price of Lego poppetjes.

Bron: Moodkids.nl


Dit is echt een goed idee voor bij mijn computer. Altijd in de war met al die kabeltjes en weer onder het bureau kruipen als er eentje achter het bureaublad door glipt. Dan is dit wel een hele originele oplossing! Hoe simpel kan het zijn?

Bron: Pinterest


Maak een originele sleutelhanger voor je kids. Goed idee voor een traktatie of leuk als Vaderdag cadeau (de stropdas komt volgend jaar wel weer). Voor een thema feestje zou je ook mini dino's kunnen gebruiken.

Bron: Et puis la neige elle est trop molle

Bron: Etsy


Zijn je kids dan eindelijk uitgespeeld met het Playmobil of kom je gigantisch veel tegen bij de kringloop? Dan kun je alles mooi in lijsten. Een grappige oplossing voor oud speelgoed. Zo bewaar je alle herinneringen die er aan zitten ook meteen voor later. Je eigen mini speelgoed museum in een lijst!

Bron: Thoughts from the Bus Stop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten